Kratom: účinky a dávkování

Kratom je rostlina, která se v posledních letech stala velmi populární díky svým unikátním účinkům. V tomto článku se podíváme na účinky kratomu, jeho dávkování a různé druhy, které lze najít na trhu.

 

Co je to kratom?

Kratom, vědecky známý jako Mitragyna speciosa, je tropický strom původem z Jihovýchodní Asie. Jeho listy se v tradiční medicíně používají již stovky let, a to především pro své stimulační a sedativní účinky.

 

Jaké jsou účinky kratomu?

Účinky kratomu mohou být velmi různorodé, v závislosti na dávkování a konkrétním druhu. Obecně platí, že malé dávky mohou mít stimulační účinky, zatímco vyšší dávky mohou působit sedativně.

  •  Stimulační Účinky - při malých dávkách může kratom povzbudit a zvýšit koncentraci. Uživatelé hlásí zlepšení nálady, zvýšení energie a zvýšenou sociální interakci.
  • Sedativní Účinky - naopak, při vyšších dávkách může kratom působit jako sedativum. Může pomoci ulevit od bolesti, podporovat spánek a ulevit od stresu a úzkosti.

 

Druhy kratomu v závislosti na jejich účincích

Existují různé druhy kratomu, které se liší svými účinky. Tyto druhy obvykle nesou názvy podle místa svého původu a jsou obvykle klasifikovány barvou svých žil na listech.

Červený Kratom

Červený kratom je známý svými silnými sedativními účinky a je často používán k ulevění od bolesti nebo jako podpora při nespavosti.

Bílý Kratom

Bílý kratom naopak může mít stimulační účinky a je často používán k zvýšení koncentrace nebo energie.

Zelený Kratom

Zelený kratom je někde mezi červeným a bílým kratomem. Může nabídnout vyvážené účinky, které mohou kombinovat prvky obou.

 

Jak najít správné dávkování kratomu?

Dávkování kratomu je klíčové pro dosažení požadovaných účinků. Dávkování může být velmi individuální a závisí na mnoha faktorech, jako je tělesná hmotnost, tolerance a konkrétní účinky, které uživatel hledá.

 

Začínáte s kratomem?

Pokud jste novým uživatelem kratomu, doporučujeme začít s nízkou dávkou, například 1-2 gramy. Toto by mělo být dostatečné pro pocítění lehkých stimulačních účinků. Pro zkušenější kratomové mistry doporučujeme střední dávku, která je obvykle mezi 3 a 5 gramy, může poskytnout vyváženější účinky. Tyto účinky mohou zahrnovat zlepšení nálady, lehké sedace a analgetické účinky. Pro kratomové bohy je zde vysoká dávka, která obvykle bývá nad 5 gramů, mohou mít silné sedativní účinky. Tyto dávky by měly být použity s opatrností a jsou obvykle doporučovány pouze pro zkušené uživatele.

 

Je důležité mít na paměti, že účinky kratomu a jeho dávkování mohou být velmi individuální a závisí na mnoha faktorech. Vždy je nejlepší začít s nízkou dávkou a postupně ji zvyšovat, dokud nedosáhnete požadovaných účinků. Nezapomeňte, že někdy je méně více a tímto by se měl řídit každý jedinec, který má v oblibě kratom.

 

Na našem e-shopu Kratoless.com nabízíme širokou škálu druhů kratomu, takže si můžete vybrat ten, který nejlépe vyhovuje vašim potřebám. Navštivte nás a objevte účinky kratomu pro sebe!