Jak se zbavit závislosti na kratomu?

Kratom se často považuje za bezpečný a přírodní způsob, jak zvýšit energii, snížit stres nebo se zbavit bolesti. Avšak, podobně jako u jiných psychoaktivních látek, se lze stát závislým na kratomu. Pokud jste se stali závislými, je to jistě nepříjemná zkušenost, které se můžete chtít zbavit. V tomto blogu vám ukážeme, jak můžete postupovat při překonávání závislosti na kratomu.

domo_okna-4

Závislost na kratomu 

  • Zvažte postupné snižování dávky:

 Nejlepším způsobem, jak se zbavit závislosti na kratomu, je snížit dávkování postupně. Pokud jste zvyklí pít kratom několikrát denně, zvažte snížení tohoto množství na polovinu. Po týdnu, kdy budete pociťovat jistou úlevu, snižte dávku znovu, dokud se nedostanete k nule. 

  • Vyvarujte se kratomu:

 Pokud nechcete přecházet na menší dávky a chtějí se rychle odvykat, zvažte úplné omezení konzumace kratomu. Většinou budete při této volbě trpět abstinenčními příznaky, ale nezoufejte, postupem času ty příznaky odezní. 

  • Pijte hodně tekutin:

 Pití hodně vody a tekutin pomůže snížit abstinenční příznaky, které často souvisí s odvykáním od kratomu. Doporučené množství vody denně je 2 až 3 litry. Takže se snažte pít všude, kde je to možné, mějte při sobě vždy láhev vody.

  • Vyhněte se stresu:

 Mnoho lidí pijících kratom má tendenci ho brát jako způsob, jak zvládnout stres. Pokud se snažíte odvyknout, je důležité se zase naučit relaxovat jinak. Můžete si najít nějakou jinou aktivitu, co vás baví, s přáteli chodit do přírody, snažte se věnovat více pozornosti svým koníčkům a zájmům.

  • Hledejte podporu od rodiny a přátel: Když se cítíte frustrováni odvykáním od kratomu nebo můžete pociťovat abstinenční příznaky, hledejte pomoc svých blízkých. Můžete se na ně obrátit, když potřebujete povzbudit, podpořit nebo jen když potřebujete mluvit s někým. Nezapomeňte, že jste se nerozhodli bojovat sami.

Jak nahradit kratom?

V posledních letech se kratom stal velmi populárním prostředkem na snížení úzkosti a bolesti. Nicméně, v mnoha zemích byly kratomové výrobky zakázány kvůli riziku zneužití. Proto mnoho lidí hledá alternativy kratomu. Mezi nejlepší možnosti patří ashwagandha, kra thum khok a matcha.

Co je Ashwagandha?

Ashwagandha, také známá jako indický ženšen, je tradiční bylinný prášek, který pomáhá snižovat hladinu kortizolu v těle a má účinky proti stresu. Ashwagandhu si můžete zakoupit na našem e-shopu v podobě ashwagandha prášek a ashwagandha kapsle

Kra thum Khok

Kra thum khok, další bylina, má podobné účinky jako kratom, ale je mnohem jemnější a nezpůsobuje závislost. Kra thum je jistě nejlepší alternativou kratomu a stojí za vyzkoušení

Jak se pije matcha?

A konečně, matcha, prášek zeleného čaje, má skvělé relaxační účinky a poskytuje energii bez vedlejších účinků.

Všechny tyto alternativy jsou skvělým řešením pro ty, kteří se snaží vyhnout silným lékům a hledají přírodní cesty řešení svého zdravotního stavu.

Kratom je dobrý sluha, ale zlý pán

Kratom může být úžasná rostlina, která pomáhá při různých obtížích. Bohužel, pokud se stane závislostí, může vám uškodit. Pokud pijete kratom a cítíte, že patříte mezi závislé, snažte se snížit dávku a zvyknout si na to, abyste se bez kratomu obešli. Zvyknout si na to, bude trvat delší dobu, ale nevzdávejte se. Pokud budete postupovat podle našich rad, budete lépe zvládat abstinenční příznaky a získáte kontrolu nad vaším tělem zpět. Pokud máte pocit, že se s tím nedokážete vyrovnat sami, neváhejte se poradit s lékařem či zkušenějším člověkem. Kratom může být důsledně používán, ale měli bychom být opatrní a užívat ho pouze s ohledem.