Základní informace o kratomu

Kratom

Kratom je rostlina patřící z čeledi Mitragyna Speciosa původem ze zemí jihovýchodní Asie. Listy této rostliny obsahují alkaloidy, které jsou zodpovědné za produkci účinků, které prospívají zdraví člověka.

Listy kratomu se dodávají ve třech typech, které zahrnují červenou, zelenou a bílou barvu. Každý z těchto listů produkuje něco jiného, proto také mají různé účinky.

Kratom byl kdysi používán v tradiční medicíně. Žvýkaly se listy, aby se zmírnily bolesti a zvýšili energii, chuť k jídlu a sexuální touhu. Listy nebo výtažky z nich pak byly používány k hojení ran a jako lokální anestetikum. Extrakty a listy se používaly k léčbě kašle, průjmu nebo jiných střevních infekcích.

Kratom účinky

Stimulační účinek kratomu je pozorován při nízkých dávkách. To umožňuje lidem pracovat neúnavně a s minimálním úsilím. Stimulace pomáhá získat energii a můžete kolem sebe cítit pozitivní energii a vibrace. 

Také má pozitivní vliv na duševní zdraví člověka. Osoby, které se cítí unavené a potřebují určitou dávku energie či motivací k práci používají právě Kratom, který jim má pomoct. V kratomu se objevují alkaloidy, které tlumí bolesti.

Nástup účinků začíná obvykle během pěti až deseti minut a trvá dvě až pět hodin.

Kratom zvedne vaši náladu, cítíte se sebevědomě a optimisticky, a to právě jen díky tomuto prášku. Mezi jeho plusy patří také i to, že se na něm nevytváří dlouhodobá závislost. Napomáhá taky tak, že nám navrací chuť k jídlu. Snižuje nespavost, zvyšuje náladu a zahání úzkosti. Dále také snižuje křeče, zvracení a nevolnost.

Kratom vám dává pocit pohody a uklidňuje vaše nervy. Po požití kratomu se cítíte uvolněni a klidní, automaticky vám to sníží nervozitu, kterou můžete pociťovat.

Kratom výrazně napomáhá a zlepšuje kondici. V kratomu jsou obsaženy alkaloidy, které napomáhají, aby se člověk více soustředil při práci či studiu. Uvolňuje větší množství acetylcholinu, které napomáhají k tomu, aby se člověk více soustředil a zamezuje jakémukoliv rozptýlení.

Kratom je užitečným pomocníkem a složkou stravy právě pro ty, kdo trpí depresemi a jinými stresovými poruchami. Zlepšuje spánek a ve vyšších dávkách může sloužit jako sedativum a pomáhá lidem, aby bezstarostně usnuli. Je vhodný i pro lidi, kterým spánek trvá dále nebo se často probouzejí, kratom by jim měl v tomhle také pomoci.

Další z pozitivních účinků může být také to, že snižuje mobilitu střev a napomáhá k tvorbě pevné stolice.

Kratom má protizánětlivý účinek, používá se především při revmatoidní artritidě, osteoporóze.

Podporuje také hojení a snižuje bolet, otoky a zarudnutí v místě zánětu.

Lidé, kteří jsou obézní, mohou užívat kratom ke snížení chuti k jídlu a ke snížení hmotnosti pomocí této přírodní byliny. Kratom indikuje uvolňování dopaminu a serotoninu, které jsou důležité pro zvýšení úrovně motivace.

Kratom účinky jsou velice rozsáhle, ale studie ukazují, že pozitivní účinky převažují.

Do dnešní doby nebyly objeveny žádné studie, které by potvrzovaly, že se můžete kratomem předávkovat.

 

Sloučeniny kratomu

  • Mitragynin – nejhojnější složka v kratomu
  • Paynantheine – poskytuje relaxační účinky
  • Speciogynin – poskytuje velké množství svalových, relaxačních a anti-úzkostných výhod
  • 7-hydroxymitragynin – nejčastější u kratomů s červenými žilkami

 

Kratom prodej

Kratom Ostrava nabízí širokou škálu obchodů, které nabízejí kratom. Stránka Kratoless nabízí širokou škálu svých výrobků z kratomu. Na stránkách najdete jak už prášky kratomu, kratom kapsle, CBD a CBG oleje a květy, ale také i předbalené jointy. 

 

Druhy kratomů, které napomáhají k vysoké motivaci:

  • Maeng Da
  • Green Malay
  • Red Borneo
  • Red Vein Sumatra
  • White Vein Thai

 

Natálie

Kratoless