Kanna vs. kratom

KANNA

Známá také pod názvy: Canna, Canna Root, Channa, Kanna, Kaugoed, Kauwgoed, Mesembryanthemum tortuosum, Phyllobolus tortuosus, Poudre de Sceletium, Racine de Kanna, Racine de Sceletium, Sceletium Powder, Sceletium Root, Sceletium tortuosum, Skeletium.

Kanna je šťavnatá bylina běžně se vyskytující v suchých západních částech Jižní Afriky. Je to tradiční léčivá rostlina používaná k úlevě od bolesti břicha, hladu a ke zlepšení nálady. Má dlouhou historii používání jako tradiční lék kmeny Jižní Afriky. Používá se ke zlepšení nálady, uvolnění a euforii. 

Tradičně byly kořeny a listy fermentovány a poté žvýkány. Používá se také jako šňupací tabák, nebo se z něj vyrábí čaj nebo tinktura. V poslední době přitahuje širší vědeckou pozornost pro svůj potenciál v léčbě deprese a úzkosti, podporuje pohodu a poskytuje úlevu od stresu. Byla popsána řada potenciálních mechanismů jeho pozorovaných klinických účinků. Hlavní aktivní složky byly identifikovány jako mesembrinové alkaloidy a byly zkoumány některé jejich individuální vlastnosti.

Kanna využití:

  • zvyšující společenskost a jako euforizující nebo opojný prostředek
  • celková pohoda, povznesení nálady, zlepšení paměti
  • léčení alkoholismu
  • vytrvalost, snížení únavy, žízně a hladu
  • sedace a zklidnění a pro nespavost
  • bolest, bolest hlavy a zubů
  • nevolnost, kolika, křeče v břiše a zácpa
  • astma

ZLEPŠUJE SOCIÁLNÍ INTERAKCI

Mnozí mají pocit, že jim tato látka pomáhá lépe komunikovat s ostatními. Kanna nejen zbavuje úzkosti, ale také vám pomáhá cítit se méně nejistě a sebevědoměji.

Ve skutečnosti někteří dokonce říkají, že zvyšuje sexuální vzrušení a zvyšuje citlivost pokožky, i když je to vzácné.

KANNA A KLID

Protože Sceletium tortuosum může způsobit, že úzkost a deprese zmizí jen s malou dávkou, někteří říkají, že je Kanna uvádí do meditativního a klidného stavu. Dokážou se tak lépe soustředit na své myšlenky a vážit si světa kolem sebe. Jiní však říkají, že Kanna může způsobit, že se budete cítit vzdálení a odpojení od situací, které si obvykle užívají. Ačkoli tento pocit není za určitých okolností ideální, může být prospěšný, pokud jde o situace, které vás znervózňují, jako je mluvení na veřejnosti.

PŮSOBÍ JAKO SEDATIVUM A STIMULANT

V mírných dávkách může Kanna poskytnout extra podporu energie. Ve skutečnosti někteří uživatelé hlásí, že zažívají pocity brnění, takové, kvůli kterým budete chtít zpívat a tančit. Kromě toho vám Kanna může pomoci myslet jasněji a zaostřit pozornost. Při konzumaci ve vyšších dávkách funguje Kanna jako sedativum, což je výhodou jak psychicky, tak fyzicky. Kromě uvolnění svalů vám Kanna uvolní i mysl. Tato fáze však může také zhoršit vaši koncentraci a soustředění. Kannu můžete zakoupit v podobě prášku, který rozmícháte ve vodě, nebo v podobě kapslí, které jsou praktické a snadněji uživatelné.

KRATOM

Kratom, (Mitragyna speciosa korth), je tropický strom pocházející z Thajska, Malajsie, Myanmaru a dalších oblastí jihovýchodní Asie. Kratom patří do stejné čeledi jako kávovník. Tradičně byl kratom většinou používán jako stimulant thajskými a malajskými dělníky a farmáři k překonání zátěže tvrdé práce. Žvýkali listy, aby pracovaly tvrději a poskytly energii a úlevu od svalového napětí. Nízké dávky kratomu Vás mohou učinit více bdělými a koncentrovanými.  

    • snížení bolesti
    • potěšení
    • sedaci
    • uklidnění
    • euforii

Bylo také hlášeno, že se používá k léčbě chronické bolesti a zažívacích potíží.

V nízkých dávkách bylo hlášeno, že kratom funguje jako stimulant. Lidé, kteří užívali nízké dávky, obecně uvádějí, že mají více energie, jsou ostražitější a cítí se společenštější. Ve vyšších dávkách byl kratom hlášen jako sedativní, vyvolávající euforické účinky a otupující emoce a pocity. Hlavními účinnými látkami kratomu jsou alkaloidy mitragynin a 7-hydroxymitragynin.

Existují důkazy, že tyto alkaloidy mohou mít analgetické (zmírňující bolest), protizánětlivé nebo svalově relaxační účinky. Z tohoto důvodu se kratom často používá ke zmírnění příznaků fibromyalgie. Tmavě zelené listy rostliny se obvykle suší a buď drcené, nebo na prášek. Můžete najít obohacené kratomové prášky, obvykle zelené nebo světle hnědé barvy. Tyto prášky obsahují také výtažky z jiných rostlin. Kratom je také dostupný ve formě prášku, pasty, kapslí a tablet. Ve Spojených státech se kratom většinou vaří jako čaj. Jako nejsilnější kratom je pokládán kratom Green Maeng-da, který je také nejoblíbenější. 

Druhy kratomu

Základní dělení je dle barev následující: červený kratom, zelený kratomžlutý či zlatý kratom a kratom bílý.

Kratom se také dělí podle kmenů. Nejsilnějším a nejčistším je Maeng-DaStejně jako ostatní kratomy má Maeng-Da kratom skvělé vlastnosti zmírňující bolest a také do značné míry pomáhá při uvolnění svalů. Maeng Da Kratom pochází hlavně z úrodných oblastí Thajska a pěstuje se také v zemích jako Indonésie a Malajsie. Byl vytvořen pomocí techniky zvané roubování, kdy se pletiva dvou různých rostlin spojují dohromady, aby se vytvořily různé kvality do nového kmene. Pokud hledáte kratom, který má dlouhotrvající vlastnosti a je silnější než všechny ostatní kratomy, pak je pro vás Maeng Da kratom ideální volbou.

Maeng Da kratom je kmen prémiové kvality, který se dělí na tři typy, a to červený, zelený a bílý. Maeng Da kratom je známý a oblíbený především pro své antidepresivní vlastnosti. Pomáhá vyrovnat vaše emoce a náladu, což pomáhá v boji proti duševním poruchám, což vede k lepší kvalitě života. Spolu s tím je skvělým lékem proti bolesti a náhradou opiátů. Tento kratom je velmi populární ve světě kratomů, o kterých je známo, že zvyšují efektivitu práce uživatele. Také to dává příjemnou dávku energie a motivuje uživatele k lepším výkonům. Výhody Maeng Da Kratom: Nejznámější ve světě kratomů, uživatelé Maeng Da kratom jsou svědky následujících výhod: 

  • účinné léky proti bolesti  
  • zlepšovač výkonu 
  • zdroj energie 
  • posilovač sebevědomí 
  • regulátor úzkosti a stresu
  • posila duševní stability 

Kratom vedlejší účinky

Vedlejší účinky mohou být ojedinělé při konzumaci vysokých dávek. Ospalost, nechuť, podrážděnost. Kratom a alkohol: Konzumace alkoholu společně s kratomem se nedoporučuje. Může dojít k nevolnosti a dalším nežádoucím účinkům. Kratom a test na drogy: Přítomnost kratomu nelze zjistit z běžných testů na alkohol či drogy. Avšak kvůli sedativním účinkům kratomu se nedoporučuje jeho konzumace před řízením.

Kannu i kratom levně můžete najít přímo zde, v našem internetovém obchodě.


Natálie, Kratoless