Je HHC-P nejsilnějším kanabinoidem?

V našem nejnovějším článku se podíváme na HHC-P, syntetický kanabinoid, který v poslední době zaujal pozornost kanabisové komunity. Zjistíme, co o něm víme, jak působí na tělo, a jaký je jeho potenciál. Má HHC-P opravdu v sobě sílu stát se nejsilnějším kanabinoidem? Pro více informací si přečtěte celý článek!

appreciated!

Co je HHC-P?

HHC-P (hexahydrokannabiniforol) je syntetický kanabinoid odvozený z populárního HHC. V přírodě se nevyskytuje a vyrábí se v laboratoři. Má podobnou chemickou strukturu jako HHC, ale má o dva uhlíkové atomy delší alkylový řetězec. Čistý HHC-P má podobu viskózního oleje a bývá obvykle světle žluté až tmavě jantarové barvy.

Sdílí sedmiodstupňový ocas s kanabinoidem THC-P (tetrahydrokannabiniforol), takže se předpokládá, že vlastnosti obou sloučenin by mohly být podobné. V každém případě mají kanabinoidy THC-P a HHC-P velmi silné účinky, přičemž HHC-P je dokonce někdy označován za nejsilnější kanabinoid.

Jak funguje HHC-P?

Delší alkylový řetězec znamená lepší vázání na kanabinoidní receptory. HHC-P se váže na receptory CB1 a CB2 v endokanabinoidním systému s různou silou. Studie z roku 2019 zjistila, že THC-P je 33 krát aktivnější na receptory CB1 než THC. Předpokládá se, že HHC-P by mohl být ještě aktivnější.

Účinky HHC-P se obvykle dostaví během několika desítek minut a mohou trvat několik hodin. Vše je ale čistě orientační a každý může vše vnímat a prožívat zcela jinak. 

Díky svému vázání na receptory v endokanabinoidním systému mohou uživatelé zažít:

  • Euforii.
  • Ulehčení stresu.
  • Relaxaci.
  • Lepší spánek.
  • Zvýšený apetit.

Je důležité zdůraznit, že HHC-P je nový kanabinoid, o kterém nemáme mnoho informací a o jehož dlouhodobých účincích nevíme téměř nic. Proto by se k němu mělo přistupovat s mimořádnou opatrností a začít s nízkou dávkou. Uživatelé by měli být si vědomi, že jeho psychoaktivní povaha může ovlivnit jejich fyzický a duševní stav, a proto by měli být připraveni na možné vedlejší účinky. Aby se minimalizovala rizika a zajistila bezpečnost, doporučujeme, aby si zájemci o HHC-P produkty volili ověřené a důvěryhodné prodejce, kteří mohou poskytnout důkazy o kvalitě svých produktů. Používání nových kanabinoidů by mělo vždy zahrnovat opatrnost a informované rozhodnutí, které vychází z dostupných poznatků a bezpečnostních opatření.

Buďte opatrní

HHC-P je kanabinoid s psychoaktivními vlastnostmi, a proto může ovlivnit vnímání a způsobit (zejména při užití příliš vysoké dávky) vedlejší účinky, jako jsou:

  • Suchá ústa.
  • Úzkost.
  • Zčervenání očí.
  • Nespavost.
  • Rychlý srdeční tep.
  • Závrať.
  • Paranoia.

Výčet těchto možných vedlejších účinků je založen na analogických derivátech nebo kanabinoidech s psychoaktivními vlastnostmi. Dosud nebyly provedeny žádné studie zaměřené na vedlejší účinky HHC-P, takže není známo, jak ovlivňuje tělo a mysl dlouhodobě.

Produkty HHC-P

I když se HHC-P jedná o nedávno objevený kanabinoid, nabídka produktů je již poměrně rozsáhlá. Mezi oblíbené produkty patří vape pero HHC-P, které kromě HHC-P obsahuje také HHC. Velmi populární jsou také HHC-P květy různých odrůd. 

HHC-P vape pera

Na Kratolessu najdete jedny z nejkvalitnějších HHC-P vapovacích per, která jsou:

Všeho s mírou!

Nově objevený kanabinoid HHC-P vzbudil zvědavost a v kanabisovém světě způsobil značný rozruch díky své předpokládané síle. Jedná se o látku, o níž nemáme dostatek informací, a proto by se k ní mělo přistupovat opatrně. I když HHC-P není v současné době na seznamu návykových látek v České republice, užívání může přijít s riziky. Při nákupu jakýchkoliv produktů s HHC-P důrazně doporučujeme, abyste se obrátili pouze na ověřené a důvěryhodné prodejce, kteří mohou zaručit kvalitu a čistotu svých výrobků.