Co je to kratom?

Na otázku “Co je to kratom” vám může mnoho lidí odpovědět jak negativně, tak pozitivně. Schovává v sobě několik názvů a pojmenování a my se snažíme o něm zjistit co nejvíce. Pojďme si více dopodrobna popsat, co je to vlastně kratom a k čemu je dobré ho užívat.

Návrh bez názvu-41

Co je Kratom? 

Kratom neboli Mitragyna speciosa je tropická rostlina pocházející z jihovýchodní Asie a částí Afriky s dlouhou historií léčebného a ceremoniálního použití. Kratom pochází z tropických a subtropických oblastí Thajska, Malajsie, Filipín, Indonésie a Papuy-Nové Guineje. Zástupce rodiny kávovníku, listy obsahují sloučeniny, které mají psychotropní účinky (změnu mysli). 

Jak užívat kratom? 

Tato rostlina se dá užívat hned několika způsoby. Hodně lidí ani neví, jak pít kratom a jak chutná nejlépe. Zde je pár tipů. 

  • kratom smíchaný s vodou - jelikož má velice hořkou chuť, nemusí to být pro všechny šálek kávy. 
  • kratomový čaj - skvělá alternativa kávy, která vás po ránu nakopne.
  • kratom smíchaný se sladkým džusem či jinou sladkou tekutinou - ideální možnost pro ty, kterým vadí hořká chuť kratomu. 
  • žvýkání listů kratomu - tuto variantu požívání využívají především obyvatelé Asie, kde kratom roste a jedná se o jejich tradici. 

Dávkování kratomu

Přemýšlíte, že vyzkoušíte kratom, ale nevíte, jaké množství a kdy, je nejvhodnější jej užívat? Dávkování se liší na základě toho, jak na vás kratom působí po prvním požití. Na někoho nepůsobí vůbec a na někoho až moc, což není dobře, protože to většinou končí nevolností a nebo bolestí hlavy, což znamená, že má i kratom vedlejší účinky. Někoho to může odradit a začne brát kratom spíše negativně. Záleží tedy jen na vás. Běžné dávkování jsou dvě až tři čajové lžičky. 

Návrh bez názvu-42

Kratom diskuze 

Proč pít kratom? 

Stále nemáte důvod, proč začít užívat tuto zázračnou rostlinu

  • Náhrada za kávu - mnoho lidí přestalo užívat kávu a radši ji vyměnili právě za kratom. 
  • Účinný nakopávač - nechce se vám do práce? Kratom, obzvlášť zelený kratom, vám dodá motivaci při práci a zlepší komunikaci s lidmi. 
  • Zlepšovač nálady - je to zvláštní, ale kratom vám opravdu zlepší náladu. Pokud máte špatný den či se necítíte ve své kůži, stačí sáhnout pro kratom. 


Vyberte si z několika druhů kratomu a nechte se překvapit jeho účinky.

 

Adéla, Kratoless