6 rad jak být spokojená/ý v životě

Spokojenost, štěstí, pohoda. Jak takových věcí ve svém životě dosáhnout? Štěstí je duševní stav. Konkrétně se jedná o stav „pohody a spokojenosti“. Naučit se být šťastný je něco, co lze záměrně praktikovat. Ve skutečnosti, když mluvím o prožívání štěstí v životě, nemám vůbec na mysli krátkodobé emoce. Myslím na kvalitu života – dlouhodobý pohled.

Dlouhodobý prožitek životní spokojenosti je totiž téměř jistě tvořen mnoha krátkodobými pocity, radosti a potěšení. Znamená to, že každý den je skvělý den bez zkoušek, pokušení nebo poklesů? Rozhodně ne. Ale znamená to, že když se podíváme zpět na mnoho životních období, můžeme se ohlédnout spokojeni s tím, jak jsme je prošli.

Toho dosahujeme tím, že každý den podnikáme kroky, abychom byli šťastní. Zde je několik tipů, jak být od dnešního dne šťastnější:

  1. Vyberte si štěstí

Nejdůležitější věcí, kterou si o štěstí uvědomit, je to, že není výsledkem současných okolností. Právě naopak, štěstí je volba. Je to v některé dny jednodušší než v jiných? Absolutně. Ale pokud se dostanete do pasti, kdy si myslíte, že se vaše okolnosti musí změnit, abyste mohli být šťastní, nikdy, nikdy se tam nedostanete.

  1. Zaměřte se na to dobré

Právě teď jsou ve vašem životě dobré věci: jste naživu, jste nasyceni, jste zdraví, máte rodinu a přátele a každý den máte příležitost věnovat se smysluplné práci. Možná ne všechny z nich jsou pro vás právě teď pravdivé, ale některé z nich určitě ano – což znamená, že ve vašem životě je dobro, na které se můžete soustředit. Štěstí je o perspektivě a pokud hledáte důvody ke štěstí, pravděpodobně je najdete. Šťastní lidé se zaměřují na pozitivní myšlenky.

Pokud trpíte úzkostí, doplňky stravy s obsahem CBD mají pozitivní účinky.

  1. Přestaňte srovnávat

Bez ohledu na to, jak se rozhodnete definovat štěstí – krátkodobé nebo dlouhodobé – srovnání vás o něj připraví. Ať už srovnáváme naše finance, typ těla, dovolené, talent, velikost domu nebo velikost bot, ve srovnávací hře neexistují vítězové. Ale tady je dobrá zpráva: Nikdo vás nenutí hrát! Můžete přestat, kdykoli budete chtít. Buďte vděční za to, co máte, važte si toho, kdo jste, tvrdě pracujte každý den, abyste prožili svůj nejlepší život, a přestaňte se srovnávat s ostatními.

  1. Cvičte vděčnost a štědrost

Ve světě pozitivní psychologie existuje několik témat, která se objevují pokaždé, když se studuje štěstí. Mezi těmito opakujícími se tématy najdeme vděčnost a štědrost.

  1. Vytvořte si zdravé návyky

Sledujte zdravé návyky, které přidávají hodnotu vašim hodinám, dnům a celému životu. Trávit čas venku. Jíst zdravě. Cvičit pravidelně. Položit svůj mobil. Tvrdě pracovat. A dostatečně spát. Každý den můžete svou touhu ke spokojenějšímu životu podpořit doplňky stravy, které zvyšují motivaci, energii, a podporují dobrou náladu  - kratom, CBD, CBG. Tyto produkty pozitivně působí na receptory mozku ovlivňující náladu a tlumí úzkost.

  1. Jezte s ohledem na náladu

Už víte, že výběr potravin má vliv na vaše celkové fyzické zdraví. Ale některé potraviny mohou také ovlivnit váš stav mysli.

Sacharidy uvolňují serotonin, hormon „dobré nálady“. Jednoduše omezte jednoduché sacharidy – potraviny s vysokým obsahem cukru a škrobu – na minimum, protože ten nárůst energie je krátký a zhroutíte se. Lepší jsou komplexní sacharidy, jako je zelenina, fazole a celozrnné výrobky. Kofein nahraďte například bílým kratomem, který zvyšuje energii, ale tlak ponechává v rovnováze.  Libové maso, drůbež, luštěniny a mléčné výrobky mají vysoký obsah bílkovin. Tyto potraviny uvolňují dopamin a norepinefrin, které zvyšují energii a koncentraci.

Vysoce zpracovaná nebo smažená jídla obvykle způsobí, že se budete cítit sklesle. Stejně tak vynechávání jídel. 

        

 

Natka, Kratoless