Pěstování kratomu a jeho výskyt

Kratom, který vidíte ve specializovaných prodejnách nebo online obchodech, je výsledkem pečlivé techniky pěstování a sklizně. Dotyčná rostlina je mitragyna speciosa, stálezelená rostlina, která roste v tropických deštných pralesích. Proces od výsadby po prodej je často zdlouhavý a prochází různými kontinenty.

 

Kde roste Kratom?

 

Stromy Kratom rostou ve vlhkých a tropických oblastech, jako jsou lesy v jihovýchodní Asii, v Indonésii, Malajsii a Thajsku.

Listy tradičně používají ženy na vesnicích jako domácí lék na běžné nemoci, jako je horečka, kašel, průjem, hypertenze, cukrovka, revmatismus, bolest a úzkost. Muži především žvýkají listy nebo pijí kratomovou šťávu nebo čaj ráno, aby zlepšili produktivitu práce a bojovali proti únavě, a večer, aby si odpočinuli a stýkali se.

Strom v mnoha případech může dosáhnout výšky 80' nebo více. Listy stromu jsou krásné, zelené, lesklé a jsou zodpovědné za vytvoření kratomu. Listy rostou a dorůstají po celý rok, protože se jedná o stálezelený strom z čeledi kávovníků. Stromy se pěstují na otevřených plochách s kvalitní půdou a dostatkem slunečního záření, aby se stromům dařilo.

Nejcennější částí rostliny jsou listy, které jsou základem všech produktů Kratom. Po staletí obyvatelé tropických oblastí chválili rostlinu a její léčivé vlastnosti a používali ji k různým léčebným účelům.

 

Sklizeň listí

 

Zralé listy spadnou na zem a na jejich místo nastoupí nové, díky čemuž bude zásoba listů dostatečná. Protože listy mají tak silné vlastnosti, farmáři po celém světě se pokoušeli napodobit podmínky v jihovýchodní Asii, aby mohli pěstovat rostlinu na své půdě; to však může být často velmi náročné.

Zatímco mnoho lidí se snaží pěstovat Kratom doma, nejlepší produkt pochází z rostliny, která roste v jihovýchodní Asii.

Listy stromu mitragyna speciosa se často liší barvou a velikostí. Různorodé vlastnosti rostliny jsou dány tím, co vytváří různé kmeny. Nejběžnější kmeny Kratom, které uvidíte k dispozici, jsou bílé, zelené a červené.

Mnoho lidí se domnívá, že pěstitelé Kratomu cíleně pěstují různé kmenové barvy, ale není tomu tak. Barvy jsou výsledkem pečlivé techniky sklizně a vytvrzování. Barva vyrobeného Kratomu se bude lišit v závislosti na tom, kdy jsou listy ze stromu odebrány, jak dlouho se nechají zaschnout a na nuancích dalších použitých zušlechťovacích technik.

Když pěstitelé zjistí, že listy jsou v ideální úrovni zralosti, sklidí je. Když sklízejí listy, čas bude přímo korelovat se složením alkaloidů a koncentrací konečného produktu. Tyto alkaloidy se vyskytují přirozeně a jsou tím, co dává Kratomu jeho jedinečné vlastnosti.

Poté, co farmáři určili správný čas ke sklizni listů, jsou listy staženy ze stromu a důkladně omyty, přičemž se odstraní nečistoty, zbytky nebo biologické sloučeniny, které by mohly být škodlivé. Tato fáze mytí je kritická, protože po rozemletí listů může být laboratorní testování náročnější.

Zpracování kratomu

Jakmile jsou všechny listy sklizeny a důkladně očištěny, použijí se velké stojany k jejich zavěšení k sušení. V závislosti na stylu pěstitele to mohou dělat se slunečním zářením nebo bez něj, protože každý produkuje jiné alkaloidové složení. Někteří farmáři se rozhodli pro jiné způsoby vytvrzování, jako je fermentace, čímž vzniká jedinečné složení alkaloidů. Kmen Indo White Vein, má díky tomu vysoké množství dvou primárních alkaloidů přítomných v kratomu. Mezi další kmeny patří White Vein, Red Vein, Green Vein, Maeng Da, Bentuangie  a Yellow Vein.

Jakmile jsou listy zpracovány podle uvážení pěstitele, jsou rozemlety na jemný prášek.

 

 

 

 Natálie, Kratoless