Po kořenech kratomu?

Po ,,kořenech´´ kratomu? 

Kratom je velký strom, který přirozeně roste v Thajsku a Malajsii. Je 12 až 30 stop vysoký a vytváří velké, zelené listy. Stromu se daří ve vlhkých oblastech a vyžaduje úrodnou půdu, spoustu slunce a ochranu před silným větrem. V období dešťů je tvorba kratomových listů nejlepší.

Kratom se používá k léčebným účelům v Indočíně a jihovýchodní Asii od nizozemské koloniální éry a možná už tisíce let před tím. Tradičně se používalo k léčbě průjmu a také k závislosti na opiu. Kratom je ve stejné rodině jako Uncaria - bylina zvaná kočičí dráp - a sdílí některé ze svých biologických vlastností.

Kromě toho byly kratomové přípravky také používány po staletí během socio -náboženských obřadů a k léčbě různých zdravotních stavů, jako je závislost na morfinu a jako náhražka opia. Rod dostal název „Mitragyna“ holandským botanikem Korthalsem, protože listy a stigmata květů rostliny připomínají tvar biskupské mitry. Vzhledem k různorodosti použití lze však spekulovat, že tento termín pochází z „mithraických kultů“, které jsou považovány za zdroj duchovní transcendence po tisíce let.