Kanna diskuze

Sceletium turtuosum – neboli právě Kanna, Jihoafrická rostlina, má dlouhou historii tradičního použití jako žvýkací prostředek, modulátor nálady a lék. Rostlina sceletium byla po staletí využívána domorodými národy k relaxaci, redukci stresu a tišení signálů žízně a hladu před dlouhými loveckými výpravami.  Africkými kmeny San a Khoikhoi a následně evropskými koloniálními farmáři byla užívána jako psychotropní látka ve formě tinktury. Během posledního desetiletí přitahovala rostlina stále větší pozornost pro své možné aplikace při podpoře pocitu pohody a zmírnění stresu u zdravých jedinců a při léčbě klinické úzkosti a deprese. Nabízí potenciální terapeutické výhody.

Kanna je svými vlastnostmi a účinky podobná kratomu, jelikož také působí pozitivně na psychické zdraví, proti stresu, úzkosti a v neposlední řadě pozvedá náladu. Moderní výzkum nyní podporuje účinnost této tradičně používané rostliny pro zlepšení pozitivní nálady a kognitivních funkcí, snížení stresu a navození klidu bez sedativních účinků, a co je velmi důležité, bez vyvolání závislosti. Sceletium tortuosum není návykové a nevede k abstinenčním příznakům obvyklým při vysazování farmaceutických antidepresiv a anxiolytických léků.

Kanna prášek

V dnešní době se Kanna ani nežvýká, ani nekouří ve formě tabáku, jak tomu bylo kdysi. U nás je Kanna běžně k dostání v podobě jemného prášku, který je získáván rozemletím suchých listů této rostliny. Populární formou užívání je také Kanna v podobě kapslí. Způsob užívání Kanny je stejný jako u kratomu.

 

Kanna prodej

Zcela specifický Kanna eshop neexistuje. Kannu lze koupit v internetových obchodech, zabývajícími se přírodními, rostlinnými produkty, jako je například kratom.

 

Natálie, Kratoless