Jaký má na kratom dopad prostředí, ve kterém roste?

Red Maeng-da Kratom

Jedna z nejpopulárnějších odrůd kratomu. Je velmi uklidňující. Kratom Red Maeng-da pochází z nejzralejších stromů kratomu. Má tendenci mít v sobě nejvyšší hladinu 7-hydroxymitragyninu. Tato molekula je terpenoidní indolový alkaloid, který pochází konkrétně z listů kratomu. Díky tomu je tak užitečný pro zmírnění nepohodlí.

Zpracování listů červeného kratomu vyžaduje hodně světla. V některých případech může proces zahrnovat fermentaci. Mnozí považují relaxační aroma za dobré pro zmírnění každodenních bolestí a zklidnění mysli.

 

White Maeng-da

Kratom White Maeng-da má opačný účinek. Bílý kratom pomáhá při bdělosti a má stimulující aroma. Pomáhá uživatelům cítit se bdělejší a produktivnější.

Bílý kratom pochází z mladých stromů kratomu. Sklízí se, zatímco stromy nedozrály a listy jsou nové, a proto má bílou barvu a jeho listy ještě neměly šanci získat sytější barvu. Tyto listy se suší uvnitř bez jakéhokoli světla. Bílé listy kratomu mají v sobě nejvyšší hladinu mitragyninu. Mitragynin je alkaloid na bázi indolu známý pro uklidňující nepohodlí a nabízí energii.

Povznášející aroma bílého kratomu může být prospěšné, když uživatelé potřebují další zaměření, kreativitu a produktivitu. Může také zlepšit náladu člověka. Z tohoto důvodu se fanoušci bílého kratomu shodují, že je výhodnější během dne, než aby se večer uvolnili.

 

 

Green Maeng-da Kratom

Green Maeng-da kombinuje uklidňující účinek kratomu s Red Maeng-da a energizující povahu White Maeng-da. Listy se sklízejí, když strom není zcela dospělý. Tyto listy se suší v interiéru a poté se dokončí proces sušení.

Green Maeng-da kratom má mírně energizující aroma. Je méně intenzivní než kratom White Maeng-da, takže je vhodný pro uživatele, kteří se chtějí cítit pozornější bez obrovského nárůstu energie, například když potřebují zvládnout zdlouhavé úkoly.

Green Maeng-da kratom může povzbudit relaxaci a uklidnit mírné nepohodlí a starosti. V listech kratomu se zelenými žilkami jsou stopové hladiny 7-hydroxymitragyninu, které se liší od vyšší koncentrace nalezené v kratomu s červenými žilkami.

Další odrůdy Kratomu

Kromě Red, Green a White lze kratom dále rozdělit podle regionů.