6 tipů, jak mít skvělou postavu

1. Strava

Bez ohledu na to, jak moc vám váš žaludek říká, abyste šli na bonbóny místo zdravého jídla, zkuste se držet dál od sladkostí. Cukr z cukroví vám nepomůže dostat se do formy. I když je to jen jedna sladká tyčinka, jedna nakonec povede k druhé.

Ovoce a zelenina jsou to nejlepší, co jíst, když se dostáváte do formy. Například jablka odvedou  dobrou práci při naplnění žaludku až na 3 až 4 hodiny. Zelená zelenina, jako jsou zelené fazolky a brokolice, udržují trávicí systém čistý a běží. Držte se také libového masa, jako je krůtí a kuřecí masoMořské plody, jako jsou krevety a tilapie, jsou také skvělými alternativami. Tyto potraviny jsou plné bílkovin a zdravých živin, které pomáhají udržovat svaly fit a připravené na trénink. Kromě toho nezapomeňte porcovat to, co jíte. Mít dobrý metabolismus pochází z porcování jídel. Zkuste si naplánovat jídlo šestkrát denně a nastavit si menší porce, než mít tři velká jídla během dne. To vám také pomůže zjistit, že při cvičení dýcháte plynuleji, než abyste se nadechovali a nabírali vzduch. Je to proto, že budete mít méně jídla v trávicím systému, což znamená, že se na cvičení spotřebuje více energie. S regulací chuti k jídlu Vám může pomoci také kratom, který v Americe používají také jako pomocný prostředek při hubnutí. 

2. Pohyb

Cvičte denně alespoň hodinu. Nemusíte se zabít běháním, joggingem atd., ale měli byste mít ve svém každodenním životě nějakou mírnou fyzickou aktivitu. Pokud chcete rychle shodit pár kilo, cvičte s vyšší intenzitou. Vydejte se například na hodinu svižným tempem na procházku. Nebo můžete běhat a nastavit určité intervaly pro sprint během dané hodiny. Ujistěte se, že během cvičení nemáte silné bolesti. Jen upozornění, po intenzivním tréninku vás budou bolet svaly. Může to být dráždivé, ale to znamená, že se vaše tělo mění k lepšímu. Ujistěte se, že po každém tréninku zůstanete hydratováni,  protáhnete se a jezte potraviny s dostatečným množstvím bílkovin. Protein pomůže udržet vaše svaly.

 

3. Spánek

I když většina z nás má přes den nebo v noci osmihodinovou práci, je klíčové dopřát si dostatek spánku, abychom dobili tělu baterky. Šest až osm hodin spánku udrží tělo v chodu po celý den, ale pokud se stane, že se kdykoli po příchodu z práce cítíte unavení, rozhodně si před cvičením zdřímněte.

Spánek je velmi důležitým faktorem, který může rozhodnout o úspěšnosti redukční diety nebo i tréninkového programu. Velká spousta sportovců i běžných lidí totiž dělá chybu v tom, že se příliš soustředí na ostatní faktory jako je správný jídelníček, vhodný tréninkový program, ale velmi často zapomínají právě na spánek, který může limitovat jejich výsledky.

 

4. Vitamíny

Vyvážená strava může splnit většinu vašich potřeb na fungování těla. To je bez debat. Pokud však  jde o hubnutí, je vhodné soustředit se na určité vitaminy a minerály, které mohou posílit vaše snažení a podpořit metabolizmus. 

Vitamín B: Metabolizmus je základem hubnutí.  Vitamín B nám pomáhá získat energii z jídla, které jíme.  Kromě vitamínu B se doporučují také brambory, banány, čočka, fazole a libové maso. 

Vitamín D: Chraňte své kosti a tělo. Vitamín D je rozhodující pro zdravé kosti. Doporučují se tresčí játra, sardinky, tuňák a vaječný žloutek.

5. Psychická pohoda

Jakékoli cvičení, stravování, vitamíny a minerální doplňky budou marné, pokud nebudete mít psychickou pohodu. Faktor mysli hraje klíčovou roli při dosahování hubnutí.