Síla kouzelné přírody

Zajímali jste se někdy o přírodní produkty a jejich kouzelné účinky? Na světě existuje mnoho druhů rostlin a jejich účinky jsou kolikrát velmi okouzlující. Účinky všech těchto rostlin ale nejsou ani zdaleka objeveny. V tomto článku se dočtete o účincích nejznámějších léčivých rostlin z jihovýchodní Asie a jejího okolí. Pokračujte tedy ve čtení a dozvíte se o naší skvělé přírodě něco nového a užitečného!

moringa

Moringa: prášek z Indie, který si zamilujete

Prášek z moringy se vyrábí z rozemletých listů stromu Moringa, oblíbené rostliny odolné vůči suchu, které se v ájurvédě používají již tisíce let. Moringa, známá také pod názvem tyčkový strom, pochází z Indie, ale v současnosti ji lze nalézt v mnoha tropických a subtropických oblastech. Strom Moringa je rychle rostoucí a během několika let může dosáhnout výšky až 20 metrů. Listy moringy jsou plné živin a mají vysoký obsah bílkovin. Jsou také dobrým zdrojem vitamínů A, C a E a také vápníku a železa. Prášek z moringy lze použít k dodání výživy a chuti do polévek, dušených pokrmů, kari a koktejlů. Lze ji také použít jako doplněk stravy nebo užívat lokálně pro její protizánětlivé účinky. Moringa se prodává také ve formě kapslí jako Moringa kapsle. Tyto kapsle jsou organicky pěstovány a zpracovány v souladu s Národním ekologickým programem USDA. Moringu si můžete zakoupit na našem eshopu kratoless.com či kratomit.cz nebo michato.cz

Výhody prášku Moringa

  • Moringa je známá jako přírodní zdroj vitamínů a minerálů.
  • Podporuje vyváženou hladinu energie a správný příjem živin.
  • Podporuje celkovou pohodu a vitalitu.

Doporučené použití:

Doporučujeme 1- 3 čajové lžičky s vodou/džusem, jednou nebo dvakrát denně. Dávka a tekutina, se kterou chcete moringu smíchat, záleží samozřejmě jen na vás a vaší chuti. 

Bujarník Yohimbe: africký zázrak 

Slyšeli jste někdy již o této rostlině? Název zní poněkud podvině, ale jeho účinky vás velmi překvapí! Jedná se o strom, který pochází ze západní Afriky. Yohimbe je vysoký, štíhlý strom. Kůra stromu má načervenalou barvu a listy jsou malé a zelené. Strom roste v Nigérii, Kamerunu, Kongu, Gabonu a Rovníkové Guineji. Ze stromu yohimbe se vyrábí řada různých produktů, včetně extraktu z yohimbe. Extrakt z yohimbe se vyrábí z kůry stromu a má řadu různých využití

Využití extraktu ze stromu Yohimbe

  • Extrakt se používá k léčbě různých stavů, včetně erektilní dysfunkce, hubnutí a kulturistiky. 

 

  • Extrakt se někdy používá také jako doplněk stravy. 

 

  • Účinnou složkou extraktu z yohimbe je yohimbin, který má na organismus řadu různých účinků

 

  • Extrakt může také pomáhat při hubnutí, i když v této oblasti je třeba provést další výzkum. 

 

  • Yohimbin se někdy používá také jako doplněk pro kulturistiku. Extrakt může přispět ke zvýšení svalové hmoty a síly. Před užíváním extraktu z yohimbe nebo jakýchkoli jiných doplňků je však důležité poradit se s lékařem.

bujarník

Matcha - nejoblíbenější japonský čaj 

Matcha je druh zeleného čaje, který se tradičně vyrábí v Japonsku. Na rozdíl od jiných druhů zeleného čaje se matcha vyrábí z celých čajových lístků, které se rozemelou na jemný prášek. Tento prášek se pak smíchá s horkou vodou a připraví se z něj nápoj. Čaj matcha má řadu potenciálních zdravotních přínosů, jako například:

  • posílení metabolismu
  • zlepšení kognitivních funkcí
  • snížení hladiny stresu

Čaj matcha navíc obsahuje vysoké množství antioxidantů, které mohou pomáhat chránit buňky před poškozením. Přestože má čaj matcha mnoho výhod, je důležité si uvědomit, že obsahuje také kofein. Proto by se měl konzumovat s mírou, aby se předešlo nežádoucím vedlejším účinkům. Celkově lze říci, že čaj matcha je zdravý nápoj, který nabízí řadu potenciálních zdravotních výhod. Na našem eshopu kratoless.com si můžete zakoupit tento výborný čaj a přesvědčit se o jeho účincích sami! Vyzkoušejte jej a zaručujeme vám, že si ho ihned oblíbíte. 

Matcha


Zaujaly vás tyto unikátní rostliny? Nebojte se vyzkoušet nové věci a začít dopřávat vašemu tělu potěšení! Moringa, Bujarník a Matcha na vás čekají na našem eshopu!


Adéla, Kratoless