Radosti všedního dne: jak si zlepšit den?

Všichni si chceme užívat života a prožít každý den naplno. Bohužel je někdy těžké najít štěstí v maličkostech. Život se nám staví do cesty a my se zahlcujeme prací, účty a dalšími povinnostmi. Existují však drobnosti, které můžeme každý den udělat, abychom si zlepšili náladu a pohled na život. Zajímá vás, jak si takový den zpříjemnit a co pro to udělat? Vše vám poradíme v tomto článku! 

radost

Jelikož každý má svůj den nastaven úplně jinak, je těžké dát rady tak, aby vyhovovaly všem. Zde je několik našich oblíbených rad, které by se vám mohly líbit! 

Zde je šest z nich:

1. Projděte se v přírodě

Máte rádi přírodu, chodíte často na hory nebo se jen procházíte s pejskem v parku? Všechno se počítá! Pobyt v přírodě snižuje hladinu stresu a zlepšuje náladu. Jednou týdně se projděte v parku nebo si udělejte výlet do lesa. Budete překvapeni, o kolik lépe se budete cítit! Příroda má na naše tělo a mysl neskutečně dobrý vliv a každá chvíle strávená v přírodě vám může zlepšit váš den

2. Poslouchejte svou oblíbenou hudbu

Nejste milovníky muziky? Nevadí, pusťte si zvuky deště či lesa. Zvuky přírody vám navodí pocit relaxace a po zbytek dne budete skvěle naladěni! Ať už si pouštíte melodie v autě, nebo doma posloucháte relaxační playlist, nezapomeňte si každý den udělat čas na hudbu.

3. Spojte se se svými blízkými

Rodina a lidé, kteří nám jsou blízcí nám mohou velice zpříjemnit den. Zavolejte svým blízkým a popovídejte si s nimi o vašem a jejich dni! Udělá to radost nejen vám, ale i jim! Trávení času s těmi, které máme rádi, je jedním z nejjistějších způsobů, jak se cítit šťastně. Ať už se setkáváte se starým přítelem u kávy, nebo večeříte s rodinou, čas strávený s blízkými je vždy dobře stráveným časem.

4. Pomáhejte někomu jinému

Jistě víte, že se říká, že pokud pomáháte ostatním, časem se vám to vrátí. Je tomu opravdu tak a myslím, že nejsme jediní, ale i vám vždy udělá radost, když někomu pomůžete, ať už se jedná o maličkost či větší dobrý skutek! Studie prokázaly, že pomoc druhým nás může učinit šťastnějšími, než kdybychom pomáhali sami sobě. Až se příště budete cítit sklesle, zkuste udělat něco hezkého pro někoho jiného - možná zjistíte, že se vám díky tomu zlepší nálada!

5. Dělejte něco, co vás baví

Dělejte, co vás baví! Toto motto jste jistě slyšeli již mnohokrát. Není se čemu divit. Pokud v životě děláte něco neradi, odvíjí se to také do vašeho života. Nejste spokojeni se svou prací, nejste ani spokojeni v životě. Nejste spokojeni ve vztahu, taktéž nejste spokojeni ve svém životě. Vždy je dobré udržovat balanc mezi všemi maličkostmi v našich životech. Den si můžete zlepšit i takovou maličkostí jako je třeba sport nebo zábava. Zajít si do kina na dobrý film nebo na pivo s přáteli jistě nic nepokazí! Jedním z nejlepších způsobů, jak si zlepšit náladu, je dělat něco, co vás baví - něco, co vám přináší radost a díky čemu se cítíte dobře. Ať už je to čtení, sport nebo běhání, nezapomeňte si každý týden naplánovat čas na činnosti, které máte rádi

6. Vyzkoušejte sílu přírody

Slyšeli jste někdy o bylinkách a přírodních produktech, které vám zlepší den a jsou dobré jak pro vaše tělo, tak vaši mysl? Povíme vám o nich více a prozradíme vám, o které produkty se jedná! 

  • AshwagandhaAshwagandha je jedním z nejuznávanějších a běžně používaných adaptogenů v ájurvédském lékopisu. Maximalizuje schopnost těla odolávat stresu, umožňuje tělu ukládat a udržovat vitální energii po celý den a zároveň podporuje zdravý a klidný spánek v noci. Je považována za jednu z nejlepších bylinek pro uklidnění a pro revitalizaci mužského reprodukčního systému. Máte problém se spánek či potřebujete více energie pro váš náročný den? Vyzkoušejte Ashwagandhu
  • Moringa - Prášek z moringy je vyroben z mletých listů stromu moringa, oblíbené rostliny odolné vůči suchu, která se v ájurvédě používá již tisíce let. Historicky byly různé části stromu moringy používány pro vše od stavebních materiálů, přes filtraci vody až po tradiční medicínu a každodenní použití jako zdroj živin. V klasických ajurvédských textech se moringa nazývá „sigru“, což znamená „pohybuje se jako šíp“, což naráží na schopnost byliny rychle pronikat do tkání těla a podněcovat tak hluboké čištění a obnovu.
  • Kanna - Kanna prášek je šťavnatá rostlina, která běžně roste v Jižní Africe. Jedná se o sukulentní bylinu z čeledi kosmatcovitých. Plodem je tobolka obsahující červenohnědě zbarvená semena ledvinitého tvaru. Používání kanny africkými domorodci je známo po staletí. Kannu využívali k léčebným účelům, pro zahnání pocitu žízně a hladu, ale také na zlepšení nálady. V současnosti si kanna díky svým vlastnostem našla uplatnění při léčbě psychických problémů. Výzkum obsahových látek a jejich účinků dále pokračuje a je pravděpodobné jejich širší využití v budoucnosti.

 

Tohle je šest drobností, které můžete dělat každý den, abyste si zlepšili náladu a pohled na život. Vyzkoušejte je a uvidíte, jak na vás budou působit! 

 

Adéla, Kratomit